Durere în partea stângă sub coaste

Simptomele precum durerea în partea stângă sub coaste pot fi alarmante și pot indica o varietate de afecțiuni și probleme de sănătate. Este important să înțelegem cauzele posibile ale acestui tip de durere și să căutăm ajutor medical dacă experimentăm simptome persistente sau severe.

Cauze posibile

Durerea în partea stângă sub coaste poate fi cauzată de mai multe condiții și afecțiuni diferite. Printre acestea se numără:

 • Colică renală: Presiunea exercitată de pietrele la rinichi poate provoca durere în partea stângă a abdomenului.
 • Gastrită: Inflamația stomacului poate duce la senzații dureroase în partea superioară a abdomenului, inclusiv în partea stângă sub coaste.
 • Ulcer gastric: Ulcerele care se dezvoltă în mucoasa stomacului pot provoca durere în partea stângă a abdomenului.
 • Boala inflamatorie intestinală: Afecțiuni precum boala Crohn sau colita ulcerativă pot cauza disconfort și durere în partea stângă a abdomenului.
 • Probleme ale splinei: Spleenul, situat în partea stângă a abdomenului, poate fi afectat de diverse afecțiuni, inclusiv de traume fizice sau de boli precum splenomegalia.
 • Boli cardiace: Anumite probleme cardiace, cum ar fi un atac de cord sau angina pectorală, pot provoca, uneori, durere care se resimte în partea stângă a corpului, inclusiv sub coaste.

Când să căutați ajutor medical

Este important să acordați atenție durerei în partea stângă sub coaste și să căutați asistență medicală dacă:

 • Durerea este severă sau persistentă.
 • Experimentați dificultăți de respirație sau alte simptome asociate cu durerea.
 • Presiunea arterială scade sau ritmul cardiac devine neregulat.
 • Durerea este însoțită de greață, vărsături sau sângerare.

Tratament și gestionare

Tratamentul pentru durerea în partea stângă sub coaste depinde de cauza subiacentă a simptomului. Este important să căutați îngrijire medicală pentru a diagnostica corect afecțiunea și pentru a începe un plan de tratament adecvat.

Acesta poate include medicamente, intervenții chirurgicale sau modificări ale stilului de viață, în funcție de cauza problemei.

Prevenire

Prevenirea durerei în partea stângă sub coaste poate fi dificilă, deoarece cauzele pot varia considerabil. Cu toate acestea, menținerea unui stil de viață sănătos și evitarea factorilor de risc cunoscuți pentru anumite afecțiuni poate contribui la reducerea riscului de apariție a acestor simptome.

Durerea în partea stângă sub coaste poate fi un simptom al mai multor afecțiuni și condiții diferite, unele dintre ele fiind grave și necesitând atenție medicală imediată. Este esențial să căutați ajutor medical dacă experimentați durere persistentă sau severă în această zonă. Un diagnostic corect și un plan de tratament adecvat pot ajuta la gestionarea simptomelor și la menținerea sănătății generale.

Complicații și prognostic

Durerea în partea stângă sub coaste poate fi în unele cazuri asociată cu complicații grave, mai ales dacă nu este tratată adecvat. Printre posibilele complicații se numără:

 • Perforație gastrică sau intestinală: În unele situații, ulcerul gastric sau alte afecțiuni pot duce la perforații în pereții stomacului sau intestinelor, necesitând intervenții chirurgicale de urgență.
 • Insuficiență cardiacă congestivă: În cazul unor afecțiuni cardiace severe, durerea în partea stângă sub coaste poate fi un semn al insuficienței cardiace congestive, o afecțiune care necesită gestionare medicală specializată.

Întrebări frecvente

Pentru a oferi mai multe informații despre durerea în partea stângă sub coaste, iată câteva întrebări frecvente și răspunsurile corespunzătoare:

Întrebare Răspuns
Care sunt cauzele comune ale durerii în partea stângă sub coaste? Durerea în această zonă poate fi cauzată de probleme digestive, boli renale, afecțiuni cardiace sau pulmonare, traume sau leziuni.
Când ar trebui să caut ajutor medical pentru durerea în partea stângă sub coaste? Este recomandat să căutați ajutor medical dacă durerea este severă, persistentă, sau dacă este însoțită de alte simptome precum dificultăți de respirație sau vărsături.
Photo of author

Dizmo

Lasă un comentariu