Acasă Sfaturi utile Termostatul frigiderului: nimeni nu a înțeles vreodată cum să-l folosească

Termostatul frigiderului: nimeni nu a înțeles vreodată cum să-l folosească

Acea rotiță care funcționează invers

de Maria

Termostatul frigiderului: dacă știi cum să-l reglezi, poți economisi mulți bani la electricitate. Iată cum să-l setezi corect.

Solutiile pentru ușurarea vieții acasă s-au schimbat de-a lungul anilor. Aparatele moderne răspund la comenzi de la distanță și au programe de economisire a energiei, care îți economisesc bani.

Dar, când aparatele au fost lansate pe piață pentru prima dată, opțiunile de reglare a temperaturii erau limitate, iar doar câțiva aveau un termometru pentru alimente acasă. De aceea, au fost folosite soluții mai simple, înțelese de toți.

Ca urmare, aceste metode vechi de reglare, în special la aparate precum frigiderele și mașinile de spălat, acum par mai puțin clare decât înainte. Un exemplu în acest sens este termostatul frigiderului.


Termostatul frigiderului: nimeni nu știe cum funcționează

Deși acest dispozitiv, situat în partea de sus a frigiderului, este vizibil, puțini știu cum să-l regleze corect și să evite risipa de energie electrică din cauza unor erori. Cum funcționează termostatul și cum poți economisi la facturi?

La ce servește termostatul?
Mulți cred că termostatul funcționează ca un regulator de temperatură al caloriferului, dar nu este așa. De fapt, el controlează compresorul — componenta care creează frigul. Termostatul reglează nivelul de răcire.

Fără acest element, o persoană nu ar putea interacționa cu aparatul, cu excepția cazului în care frigiderul este conectat la o aplicație pe telefonul mobil. Dar acest lucru se aplică doar modelelor noi. Cum reglezi termostatul în celelalte cazuri?


Cum să reglezi termostatul la frigider?

Numerele de pe rotiță sunt adesea confuze. Ele nu arată temperatura interioară, ci puterea de răcire: cu cât numărul este mai mare, cu atât frigul este mai puternic. Dacă pe rotiță sunt numere de la 1 la 5 sau de la 1 la 7, numărul 1 înseamnă puterea minimă, iar 5 sau 7 — puterea maximă. Acest sistem nu setează o temperatură specifică, ci doar intensifică activitatea frigiderului, scăzând temperatura pe măsură ce crește valoarea.

Pentru a menține temperatura ideală — între 3°C și 5°C în frigider și sub -18°C în congelator — este util să măsori temperatura interioară folosind un termometru pentru alimente. Zonele cele mai reci ale frigiderului sunt rafturile de jos și peretele din spate, ideale pentru alimentele perisabile, cum ar fi carnea și produsele lactate. Rafturile de sus și ușile, unde temperatura variază, sunt perfecte pentru băuturi, sosuri și ouă, dar nu pentru alimente care necesită răcire constantă, cum ar fi laptele.


Setarea corectă a termostatului te ajută să economisești energie electrică și să îți păstrezi alimentele proaspete!

S-ar putea să vă placă și

Lasă un comentariu